Całkowita liczba rekordów 803 |
Id Ar
 |
Tytul Pl
 |
Tytuł En
 |
Rok
 |
Język
 |
Nazwa pliku pdf
 |
693 |
Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów
|
How to improve health promotion programs? Part II. Program planning
|
2018 |
PL |
hyg-2018-2-107 |
692 |
Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi
|
Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-100 |
691 |
Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną
|
Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-096 |
690 |
Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię
|
Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-091 |
689 |
Higiena intymna kobiet w okresie senium
|
Intimate hygiene of women during senium
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-085 |
688 |
Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych
|
Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-079 |
687 |
Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013
|
Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-074 |
686 |
Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami
|
Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-070 |
685 |
Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych
|
Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-062 |
684 |
Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
|
Influence of adulteration on healthy food quality
|
2018 |
PL |
hyg-2018-1-052 |