Całkowita liczba rekordów 803 |
Id Ar
 |
Tytul Pl
 |
Tytuł En
 |
Rok
 |
Język
 |
Nazwa pliku pdf
 |
48 |
Ewolucja zadań medycyny szkolnej w profilaktyce
|
The evolution of school medicine tasks in prophylaxis
|
2011 |
PL |
hyg-2011-1-032 |
304 |
Analgetyczne postępowanie medyczne wśród chorych zgłaszających się do szpitalnego oddziału ratunkowego – nieadekwatne do potrzeb pacjenta
|
Analgesic medical management among patients admitted to hospital emergency department – inadequate to the patient’s needs
|
2013 |
PL |
hyg-2013-4-566 |
49 |
Zachowania konsumentów w stosunku do żywności nowej generacji
|
Consumers’ behaviors with reference to novel food
|
2011 |
PL |
hyg-2011-1-039 |
305 |
Medical and social justification of regulatory and legal framework to fight HIV/AIDS in the Penal System of Ukraine
|
Medyczne i społeczne uzasadnienie ram regulacyjnych i prawnych w walce z HIV/AIDS w systemie karnym Ukrainy
|
2014 |
PL |
hyg-2014-1-001 |
561 |
Jakość opieki pielęgniarskiej w profilaktyce zakażeń linii naczyniowej
|
Quality of nursing care in prevention of vascular catheter-related infections
|
2016 |
PL |
hyg-2016-1-058 |
50 |
Badanie ankietowe wśród kobiet w wieku rozrodczym dotyczące pierwotnej profilaktyki wad cewy nerwowej
|
Questionnaire research among women of childbearing age concerning preliminary prevention of neutral tube defects cz 1,2/
|
2011 |
PL |
hyg-2011-1-047 |
306 |
Transgraniczny przepływ pacjentów – proces implementacji dyrektywy o stosowaniu praw pacjenta w transgranicznej opiece zdrowotnej w Polsce
|
Cross-border movement of patients – process of implementation of the Directive on the application of patients’ rights in cross-border healthcare in Poland
|
2014 |
PL |
hyg-2014-1-006 |
562 |
Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości
|
Assessment of selected food intake frequency in obese patients qualified for bariatric surgery
|
2016 |
PL |
hyg-2016-1-066 |
51 |
Badania opinii społecznej na temat wpływu tzw. „diety optymalnej” na ogólny stan zdrowia, aktywność fizyczną i niektóre choroby metaboliczne
|
The effects of so called “optimal diet” on health status, physical activity and selected civilization diseases
|
2011 |
PL |
hyg-2011-1-051 |
307 |
Humanities for medical students
|
Nauki filozoficzne dla studentów medycyny
|
2014 |
PL |
hyg-2014-1-012 |