Szukaj
        
   
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
1  Komunikowanie dotyczące ryzyka w sytuacjach kryzysowych   Risk communication in a crisis   2010  PL  hyg-2010-1-001 
2  Skojarzone działanie czynników środowiskowych na zdrowie człowieka   Combined effect of environmental factors on human health   2010  PL  hyg-2010-1-007 
3  Dysfunkcje układu stomatognatycznego narastającym problemem współczesnej opieki zdrowotnej – przyczyny wzrostu występowania tej dysfunkcji   Stomatognathic system dysfunctions as an increasing problem of modern health care – determination of its causes   2010  PL  hyg-2010-1-017 
4  Optymalizacja opieki nad chorymi z dysfunkcją układu stomatognatycznego – z uwzględnieniem roli współpracy lekarza stomatologa i specjalisty terapii manualnej   Optimized care of patients with stomatognatic system dysfunctions with the focus on cooperation of a dentist and a manual therapy specialist   2010  PL  hyg-2010-1-021 
5  Aktualne funkcjonowanie medycyny szkolnej w opiniach lekarzy, dyrektorów placówek oświatowo-wychowawczych oraz własnych   Current functioning of school medicine in the physicians’, directors’ of educational institutions and authors’ own opinions   2010  PL  hyg-2010-1-025 
6  Wypadek przy pracy w aspekcie postępowania powypadkowego   Accident at work in the context of post-accidental procedures   2010  PL  hyg-2010-1-030 
7  Analiza okoliczności i przyczyn powstania wypadków przy pracy   Analysis of circumstances and causes for occurrence of accidents at work   2010  PL  hyg-2010-1-036 
8  Idea rozpropagowania w Polsce szwedzkich ogrodów ziołowych   Propagation of the idea of Swedish herb gardens in Poland   2010  PL  hyg-2010-1-040 
9  Zachowania zdrowotne związane z żywieniem osób dorosłych i starszych   Health behaviours related to the nutrition of adults and elderly people   2010  PL  hyg-2010-1-044 
10  Analiza dostępu do Internetu oraz zwyczaje żywieniowe w trakcie pracy z komputerem studentów z Białegostoku oraz z Grodna – porównawcze badania ankietowe   Analysis of Internet access and dietary habits while working with a computer student from Bialystok and Grodno – a comparative survey   2010  PL  hyg-2010-1-049 

Informacja-artykuł
Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
2020
soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
2020-01-15
Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020