Szukaj
        
   
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
1  Komunikowanie dotyczące ryzyka w sytuacjach kryzysowych   Risk communication in a crisis   2010  PL  hyg-2010-1-001 
2  Skojarzone działanie czynników środowiskowych na zdrowie człowieka   Combined effect of environmental factors on human health   2010  PL  hyg-2010-1-007 
3  Dysfunkcje układu stomatognatycznego narastającym problemem współczesnej opieki zdrowotnej – przyczyny wzrostu występowania tej dysfunkcji   Stomatognathic system dysfunctions as an increasing problem of modern health care – determination of its causes   2010  PL  hyg-2010-1-017 
4  Optymalizacja opieki nad chorymi z dysfunkcją układu stomatognatycznego – z uwzględnieniem roli współpracy lekarza stomatologa i specjalisty terapii manualnej   Optimized care of patients with stomatognatic system dysfunctions with the focus on cooperation of a dentist and a manual therapy specialist   2010  PL  hyg-2010-1-021 
5  Aktualne funkcjonowanie medycyny szkolnej w opiniach lekarzy, dyrektorów placówek oświatowo-wychowawczych oraz własnych   Current functioning of school medicine in the physicians’, directors’ of educational institutions and authors’ own opinions   2010  PL  hyg-2010-1-025 
6  Wypadek przy pracy w aspekcie postępowania powypadkowego   Accident at work in the context of post-accidental procedures   2010  PL  hyg-2010-1-030 
7  Analiza okoliczności i przyczyn powstania wypadków przy pracy   Analysis of circumstances and causes for occurrence of accidents at work   2010  PL  hyg-2010-1-036 
8  Idea rozpropagowania w Polsce szwedzkich ogrodów ziołowych   Propagation of the idea of Swedish herb gardens in Poland   2010  PL  hyg-2010-1-040 
9  Zachowania zdrowotne związane z żywieniem osób dorosłych i starszych   Health behaviours related to the nutrition of adults and elderly people   2010  PL  hyg-2010-1-044 
10  Analiza dostępu do Internetu oraz zwyczaje żywieniowe w trakcie pracy z komputerem studentów z Białegostoku oraz z Grodna – porównawcze badania ankietowe   Analysis of Internet access and dietary habits while working with a computer student from Bialystok and Grodno – a comparative survey   2010  PL  hyg-2010-1-049 

Informacja-artykuł
Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
2020
żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
food, food adulteration, food safety, public health
2020-11-20
Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020