Całkowita liczba rekordów 803 |
Id Ar
 |
Tytul Pl
 |
Tytuł En
 |
Rok
 |
Język
 |
Nazwa pliku pdf
 |
227 |
Nowe instytucje polityki imigracyjnej w ustawie o obywatelstwie polskim
|
New immigration policy institutions in the Act on Polish citizenship
|
2013 |
PL |
hyg-2013-1-115 |
736 |
Nowe zawody medyczne – asystent lekarza i asystent pielęgniarski – szansą i wyzwaniem dla systemu ochrony zdrowia w Polsce
|
New medical professions – assistant physician and nursing assistant – both an opportunity and challenge for the health care system in Poland
|
2019 |
PL |
hyg-2019-1-023 |
101 |
Nowe metody nauczania bromatologii – jako jednego z elementów medycyny prewencyjnej
|
New teaching methods of bromatology – as a one of elements of preventive medicine
|
2011 |
PL |
hyg-2011-4-414 |
548 |
Wiedza pielęgniarek na temat sposobów oceny masy ciała i jej wpływu na ciśnienie tętnicze krwi
|
Nurses’ knowledge on assessment of body mass and its effect on blood pressure
|
2015 |
PL |
hyg-2015-4-637 |
272 |
Pielęgnowanie pacjenta po endoprotezoplastyce stawu biodrowego
|
Nursing care of patients after hip joint arthroplasty
|
2013 |
PL |
hyg-2013-3-355 |
617 |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – postęp prac w zakresie profili żywieniowych i listy Pending
|
Nutrition and health claims – progress in work on nutrient profiles and Pending list
|
2017 |
PL |
hyg-2017-1-021 |
385 |
Żywienie i polityka w zakresie zdrowego żywienia w szkołach promujących zdrowie w Polsce
|
Nutrition and healthy eating policy in health-promoting schools in Poland
|
2014 |
EN |
hyg-2014-3-490 |
299 |
Nawyki żywieniowe na Ukrainie i w Polsce. Część II. Analiza wzorców konsumpcji żywności metodą Warda
|
Nutrition in Ukraine and Poland. Part II. Analysis of food consumption patterns by Ward’s method
|
2013 |
PL |
hyg-2013-4-532 |
283 |
Wartość odżywcza w znakowaniu żywności a wymagania prawne Unii Europejskiej
|
Nutrition value in food labelling and the European Union legal requirements
|
2013 |
PL |
hyg-2013-4-432 |
753 |
Wartość odżywcza i prozdrowotna owocników grzybów jadalnych
|
Nutritional and health value of fruiting edible mushrooms
|
2019 |
PL |
hyg-2019-3-153 |