|
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na aktywność syntazy tlenku azotu i potencjał antyoksydacyjny w ścianie aorty w stanie poposiłkowym u szczurów
|
|
Effect of sweet taste carrier on postprandial activity of endothelial nitric oxide synthase and antioxidant status in rat aortic wall
|
|
2016 |
|
śródbłonek naczyń krwionośnych, słodziki, śródbłonkowa syntaza tlenku azotu, peroksydaza glutationowa, okres poposiłkowy
|
|
endothelium, sweeteners, endothelial nitric oxide synthase, glutathione peroxidase, postprandial period
|
|
2016-05-30 |
|
Sylwia Biegańska-Hensoldt, Ewelina Pałkowska-Goździk, Danuta Rosołowska-Huszcz
|
|
Zakład Fizjologii Żywienia, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
|
|
|
|
|
|
mgr inż. Sylwia Biegańska-Hensoldt Zakład Fizjologii Żywienia, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk
|
|
|