|
Badania opinii społecznej na temat wpływu tzw. „diety optymalnej” na ogólny stan zdrowia, aktywność fizyczną i niektóre choroby metaboliczne
|
|
The effects of so called “optimal diet” on health status, physical activity and selected civilization diseases
|
|
2011 |
|
dieta optymalna, dieta niskowęglowodanowa wysokotłuszczowa, choroby dietozależne, cukrzyca typu II, aktywność fizyczna, potrzeba snu, badania ankietowe
|
|
optimal diet, low-carbohydrate high-fat diet, diet-dependent diseases, type 2 diabetes, physical activity, sleep demands, questionnaire inquiries
|
|
2011-01-28 |
|
Przemysław Fabijański 1/, Ewelina Sadzińska 1/, Mieczysław Bizub 2/, Wojciech A. Turski 1/
|
|
1/ Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy Jana Kochanowskiego (UJK), Filia w Piotrkowie Trybunalskim 2/ Szkoła Podstawowa w Łapszach Wyżnych, pow. Nowy Targ
|
|
|
|
|
|
dr hab. Wojciech A. Turski prof. UJK Zakład Pedagogiki Zdrowia i Wychowania Fizycznego, Instytut Nauk Pedagogicznych ul. Słowackiego 114/118; 97-300 Piotrków Trybunalski tel. 602 45 49 15, e-mail: waturski@wp.pl
|
|
|