|
Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
|
|
Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
|
|
2020 |
|
soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
|
|
grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
|
|
2020-01-15 |
|
Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
|
|
1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
|
|
|
|
|
|
dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020
|
|
|