Całkowita liczba rekordów 803 |
Id Ar
 |
Tytul Pl
 |
Tytuł En
 |
Rok
 |
Język
 |
Nazwa pliku pdf
 |
43 |
Choroby pasożytnicze w krajowych kronikach epidemiologicznych
|
Parasitic diseases in national epidemiological chronicles
|
2011 |
PL |
hyg-2011-1-001 |
42 |
Doświadczenia i przemyślenia z pracy w zawodach medycznych po emigracji z Polski
|
Experiences and reflections on work in medical professions after emigration from Poland
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-213 |
41 |
Opinie nauczycieli wychowania fizycznego względem propozycji ustanowienia ich głównymi edukatorami zdrowotnymi w szkołach
|
Opinions of physical education teachers regarding a proposal of appointing them main health educators at schools
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-206 |
40 |
Zagrożenia chorobami zawodowymi w Kopalni Soli „Kłodawa”
|
Occupational health hazards in the Klodawa salt mine
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-202 |
39 |
Ciężkie urazy głowy u osób starszych
|
Severe head injuries in the elderly
|
2010 |
EN |
hyg-2010-2-197 |
38 |
Czynniki determinujące korzystanie z usług pomocy społecznej przez osoby starsze
|
Factors determining social care use by elderly people
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-189 |
37 |
Wybrane zachowania zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – palenie papierosów i spożywanie napojów alkoholowych
|
Selection of dietary behaviors among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – cigarette smoking and alcohol drinking
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-185 |
36 |
Wybrane zagadnienia zdrowotne studentów Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu – higiena wypoczynku
|
Selected dietary behaviours among students of College of Physical Education and Tourism in Supraśl – rest hygiene
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-181 |
35 |
Wiedza na temat soi, jej przetworów i właściwości alergennych wśród studentów dwóch poznańskich uczelni
|
Knowledge on soybean, its preparations and allergenic properties among students of two universities in Poznań
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-177 |
34 |
Częstotliwość zakupu produktów spożywczych w sklepikach szkolnych w kontekście nieprawidłowości masy ciała uczniów
|
Purchase frequency of food products in school shops according to pupilbody mass
|
2010 |
PL |
hyg-2010-2-173 |