Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
803  Wpływ rehabilitacji pacjentów z zespołem bólowym dolnego odcinka kręgosłupa na grubość tkanki tłuszczowej podskórnej oraz procentową zawartość tkanki tłuszczowej (BF%)  The effect of rehabilitation of patients with low back pain on anthropometric measurements of skinfolds and body fat percentage (BF%)  2025  PL  hyg-2025-1-034 
802  Parabeny – substancje konserwujące stosowane w kosmetykach a bezpieczeństwo konsumentów  Parabens – cosmetics preservatives and consumer safety  2025  PL  hyg-2025-1-028 
801  Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
800  Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
799  Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
798  Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
797  Leczenie przewlekłego zapalenia zatok przynosowych   Treatment of chronic rhinosinusitis   2021  PL  hyg-2021-1-042 
796  Wpływ sposobu żywienia niemowląt i matek karmiących na wystąpienie alergii w pierwszej dekadzie życia dzieci z południowo-zachodniej Polski.   Impact of infants’ and nursing mothers’ diet on the occurrence of allergies in the first decade of life of children from south-western Poland   2021  PL  hyg-2021-1-037 
795  Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 
794  Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 

Informacja-artykuł
Kierunki zmian w systemie żywienia żołnierzy wynikające z procesu profesjonalizacji sił zbrojnych RP
Direction of changes in soldiers’ feeding system resulting from the process of the Polish Armed Forces professionalization
2013
profesjonalizacja, outsourcing, racje żywnościowe, innowacje
professionalization, outsourcing, food rations, innovations
2013-06-16
Dariusz Spychała, Paweł Kler, Bartosz Bertrandt
Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie
ppłk mgr inż. Dariusz Spychała Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej ul. Marsa 112, 04-470 Warszawa tel. 226815139; fax 226815336, e-mail: obwsz@wobwsz.pl