Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
798  Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
799  Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
800  Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
801  Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
802  Parabeny – substancje konserwujące stosowane w kosmetykach a bezpieczeństwo konsumentów  Parabens – cosmetics preservatives and consumer safety  2025  PL  hyg-2025-1-028 
803  Wpływ rehabilitacji pacjentów z zespołem bólowym dolnego odcinka kręgosłupa na grubość tkanki tłuszczowej podskórnej oraz procentową zawartość tkanki tłuszczowej (BF%)  The effect of rehabilitation of patients with low back pain on anthropometric measurements of skinfolds and body fat percentage (BF%)  2025  PL  hyg-2025-1-034 
792  Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 
793  Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
794  Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
795  Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 

Informacja-artykuł
Zachowania konsumentów w stosunku do żywności nowej generacji
Consumers’ behaviors with reference to novel food
2011
neofobia żywieniowa, żywność nowej generacji, żywność funkcjonalna, żywność wygodna, żywność ekologiczna, zaburzenia odżywiania
food neophobia, novel food, functional food, convenience food, organic food, nutritional disorders
2011-01-26
Agnieszka Dąbrowska, Ewa Babicz-Zielińska
Katedra Handlu i Usług, Akademia Morska w Gdyni
Agnieszka Dąbrowska Katedra Handlu i Usług, Akademia Morska w Gdyni ul. Morska 81-87, 81-225 Gdynia tel. (58)69-01-359, e-mail: ade@am.gdynia.pl