Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
798  Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
799  Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
800  Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
801  Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
802  Parabeny – substancje konserwujące stosowane w kosmetykach a bezpieczeństwo konsumentów  Parabens – cosmetics preservatives and consumer safety  2025  PL  hyg-2025-1-028 
803  Wpływ rehabilitacji pacjentów z zespołem bólowym dolnego odcinka kręgosłupa na grubość tkanki tłuszczowej podskórnej oraz procentową zawartość tkanki tłuszczowej (BF%)  The effect of rehabilitation of patients with low back pain on anthropometric measurements of skinfolds and body fat percentage (BF%)  2025  PL  hyg-2025-1-034 
792  Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 
793  Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
794  Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
795  Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 

Informacja-artykuł
Ocena możliwości przeciwdziałania zagrożeniom powodowanym przez tzw. „dopalacze”. Część I. Doświadczenia Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Evaluation of possibility of counteracting threats caused by so-called ‘highs’. Part I. Experiences of State Sanitary Inspection
2015
dopalacze, masowe zatrucia „dopalaczami”, Główny Inspektor Sanitarny, Państwowa Inspekcja Sanitarna
highs (boosters), mass poisoning with ‘highs’, Chief Sanitary Inspectorate, State Sanitary Inspection
2015-09-21
Ewelina Suska
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu
mgr Ewelina Suska, rzecznik prasowy Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu ul. Noskowskiego 23, 61-705 Poznań tel. 61 854 48 36, e-mail: rzecznik.prasowy@wssepoznan.pl, ewelinasuska2@interia.pl