Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
798  Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
799  Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
800  Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
801  Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
802  Parabeny – substancje konserwujące stosowane w kosmetykach a bezpieczeństwo konsumentów  Parabens – cosmetics preservatives and consumer safety  2025  PL  hyg-2025-1-028 
803  Wpływ rehabilitacji pacjentów z zespołem bólowym dolnego odcinka kręgosłupa na grubość tkanki tłuszczowej podskórnej oraz procentową zawartość tkanki tłuszczowej (BF%)  The effect of rehabilitation of patients with low back pain on anthropometric measurements of skinfolds and body fat percentage (BF%)  2025  PL  hyg-2025-1-034 
792  Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 
793  Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
794  Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
795  Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 

Informacja-artykuł
Przydatność wskaźników jakości diety HEI-2010 oraz DQI do oceny jakości diet studentek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Usefulness of HEI-2010 and DQI diet quality indicators for quality assessment of female students’ diets of Wrocław Medical University
2017
wskaźniki jakości diety, sposób żywienia, wartość odżywcza diety
indicators of diet quality, nutrition mode, nutrient intake
2017-09-20
Dorota Różańska, Anna Przeliorz-Pyszczek, Klaudia Konikowska, Anna Mandecka, Agnieszka Salomon, Bożena Regulska-Ilow
Zakład Dietetyki, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
mgr Anna Przeliorz-Pyszczek Zakład Dietetyki Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu ul. Parkowa 34, 51-616 Wrocław tel. 660 79 22 95, e-mail: anna.przeliorz-pyszczek@umed.wroc.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(4): 400-407 www.h-ph.pl Nadesłano: 14.06.2017 Zakwalifikowano do druku: 20.09.2017