Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
385  Żywienie i polityka w zakresie zdrowego żywienia w szkołach promujących zdrowie w Polsce   Nutrition and healthy eating policy in health-promoting schools in Poland   2014  EN  hyg-2014-3-490 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
32  Zwyczaje żywieniowe instruktorów windsurfingu na Półwyspie Helskim   Nutritional habits of windsurfing instructors on the Hel Peninsula   2010  PL  hyg-2010-2-164 
601  Związek zaburzeń snu z nadwagą i otyłością wśród młodzieży   Relationship of sleep disorders with overweight and obesity in adolescents   2016  PL  hyg-2016-4-322 
744  Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
147  Związek między stanem zdrowia a stopniem uzależnienia od nikotyny w świadomości pracowników z terenu województwa świętokrzyskiego   Correlation between health status and degree of nicotine addiction in the minds of employees of the Świętokrzyskie region   2012  PL  hyg-2012-2-188 
660  Związek między sezonem urodzenia a zdrowiem i długością życia u osób dorosłych – perspektywa epidemiologiczna   Association between season of birth, health, and lifespan in adults – an epidemiological perspective   2017  PL  hyg-2017-4-326 
180  Znajomość zasad profilaktyki dolegliwości bólowych kręgosłupa wśród mieszkańców powiatu zamojskiego   Knowledge of prevention principles of spine pains amongst residents of the Zamojski district   2012  PL  hyg-2012-3-365 
15  Znajomość problematyki udaru mózgu wśród nauczycieli i uczniów   Knowledge of the problem of stroke among teachers and students   2010  PL  hyg-2010-1-074 
408  Znaczenie widzenia barwnego w praktyce lekarza i lekarza stomatologa   Importance of color vision discrimination in medical and dental practice   2014  PL  hyg-2014-4-646 

Informacja-artykuł
Test minimalnej oceny stanu odżywienia jako uniwersalne narzędzie do oceny stanu odżywienia i psychologicznego chorych na nieswoiste choroby zapalne jelit – badania wstępne
Mini nutritional assessment test as a universal tool for nutritional and psychological status assessment in inflammatory bowel disease patients – a preliminary study
2014
nieswoiste choroby zapalne jelit, stan odżywienia, stan psychologiczny, testy przesiewowe oceny stanu odżywienia
inflammatory bowel disease, nutritional status, psychological status, nutritional risk screening tests
2014-06-09
Joanna Pieczyńska 1/, Anna Prescha 1/, Katarzyna Zabłocka-Słowińska 1/, Katarzyna Neubauer 2/, Adam Smereka 2/, Anna Januszewicz 3/, Halina Grajeta 1/, Leszek Paradowski 2/
1/ Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu 2/ Katedra i Klinika Gastroenterologii i Hepatologii, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu 3/ Katedra Psychologii Klinicznej, Zdrowiai Rehabilitacji,Wydział Zamiejscowy Szkoły Wyższej Psychologii SpołecznejweWrocławiu
dr Joanna Pieczyńska Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki, UM we Wrocławiu ul. Borowska 211, 50-556 Wrocław tel. 71 7840214, fax 71 7840206 e-mail: joanna.pieczynska@umed.wroc.pl