Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
385  Żywienie i polityka w zakresie zdrowego żywienia w szkołach promujących zdrowie w Polsce   Nutrition and healthy eating policy in health-promoting schools in Poland   2014  EN  hyg-2014-3-490 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
32  Zwyczaje żywieniowe instruktorów windsurfingu na Półwyspie Helskim   Nutritional habits of windsurfing instructors on the Hel Peninsula   2010  PL  hyg-2010-2-164 
601  Związek zaburzeń snu z nadwagą i otyłością wśród młodzieży   Relationship of sleep disorders with overweight and obesity in adolescents   2016  PL  hyg-2016-4-322 
744  Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
147  Związek między stanem zdrowia a stopniem uzależnienia od nikotyny w świadomości pracowników z terenu województwa świętokrzyskiego   Correlation between health status and degree of nicotine addiction in the minds of employees of the Świętokrzyskie region   2012  PL  hyg-2012-2-188 
660  Związek między sezonem urodzenia a zdrowiem i długością życia u osób dorosłych – perspektywa epidemiologiczna   Association between season of birth, health, and lifespan in adults – an epidemiological perspective   2017  PL  hyg-2017-4-326 
180  Znajomość zasad profilaktyki dolegliwości bólowych kręgosłupa wśród mieszkańców powiatu zamojskiego   Knowledge of prevention principles of spine pains amongst residents of the Zamojski district   2012  PL  hyg-2012-3-365 
15  Znajomość problematyki udaru mózgu wśród nauczycieli i uczniów   Knowledge of the problem of stroke among teachers and students   2010  PL  hyg-2010-1-074 
408  Znaczenie widzenia barwnego w praktyce lekarza i lekarza stomatologa   Importance of color vision discrimination in medical and dental practice   2014  PL  hyg-2014-4-646 

Informacja-artykuł
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na proporcję T3/rT3, stężenie cholesterolu całkowitego i jego poziom w wątrobie u szczurów
Effect of sweet flavor carrier on T3/rT3 ratio, plasma and liver total cholesterol level in rats
2016
hormony tarczycy, całkowite stężenie cholesterolu, sacharoza, sztuczne substancje słodzące
thyroid hormones, total cholesterol level, sucrose, artificial sweeteners
2016-06-01
Ewelina Pałkowska-Goździk, Sylwia Biegańska-Hensoldt, Danuta Rosołowska-Huszcz
Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie
dr inż. Ewelina Pałkowska-Goździk Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa tel. 22 593 70 27, e-mail: ewelina_palkowska@sggw.pl