Szukaj
        
   
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
385  Żywienie i polityka w zakresie zdrowego żywienia w szkołach promujących zdrowie w Polsce   Nutrition and healthy eating policy in health-promoting schools in Poland   2014  EN  hyg-2014-3-490 
261  Zwyczaje żywieniowe pracowników cywilnych i żołnierzy czeskiej armii   Eating habits of civil workers and soldiers of the Czech Republic army   2013  EN  hyg-2013-3-300 
32  Zwyczaje żywieniowe instruktorów windsurfingu na Półwyspie Helskim   Nutritional habits of windsurfing instructors on the Hel Peninsula   2010  PL  hyg-2010-2-164 
601  Związek zaburzeń snu z nadwagą i otyłością wśród młodzieży   Relationship of sleep disorders with overweight and obesity in adolescents   2016  PL  hyg-2016-4-322 
744  Związek sposobu żywienia z występowaniem migrenowych bólów głowy – przegląd wyników badań   Dietary factors and migraine – a review of studies   2019  PL  hyg-2019-2-080 
147  Związek między stanem zdrowia a stopniem uzależnienia od nikotyny w świadomości pracowników z terenu województwa świętokrzyskiego   Correlation between health status and degree of nicotine addiction in the minds of employees of the Świętokrzyskie region   2012  PL  hyg-2012-2-188 
660  Związek między sezonem urodzenia a zdrowiem i długością życia u osób dorosłych – perspektywa epidemiologiczna   Association between season of birth, health, and lifespan in adults – an epidemiological perspective   2017  PL  hyg-2017-4-326 
180  Znajomość zasad profilaktyki dolegliwości bólowych kręgosłupa wśród mieszkańców powiatu zamojskiego   Knowledge of prevention principles of spine pains amongst residents of the Zamojski district   2012  PL  hyg-2012-3-365 
15  Znajomość problematyki udaru mózgu wśród nauczycieli i uczniów   Knowledge of the problem of stroke among teachers and students   2010  PL  hyg-2010-1-074 
408  Znaczenie widzenia barwnego w praktyce lekarza i lekarza stomatologa   Importance of color vision discrimination in medical and dental practice   2014  PL  hyg-2014-4-646 

Informacja-artykuł
Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów sporządzonych ze świeżych i suszonych surowców Ficus carica L.
Antioxidant activity of extracts from fresh and dried raw material of Ficus carica L.
2019
figa, aktywność antyoksydacyjna, karotenoidy, chlorofile, ekstrakcja wspomagana ultradźwiękami
fig, antioxidant activity, carotenoids, chlorophylls, ultrasonic extraction
2019-09-10
Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Anna Nowak, Adam Klimowicz
Katedra i Zakład Chemii Kosmetycznej i Farmaceutycznej, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
dr n. med. Anna Muzykiewicz Katedra i Zakład Chemii Kosmetycznej i Farmaceutycznej Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie Al. Powstańców Wlkp. 72, 70-111 Szczecin tel. 91 466 16 30, e-mail: anna.muzykiewicz@pum.edu.pl © Hygeia Public Health 2019, 54(3): 201-209 www.h-ph.pl Nadesłano: 08.06.2019 Zakwalifikowano do druku: 10.09.2019