Aktualny numer

2025-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Strategie zmniejszania liczby świadczeń oraz kosztów w szpitalnych oddziałach ratunkowych   Strategies for reducing the number of benefits and costs in hospital emergency rooms   2018  PL  hyg-2018-4-321 
Samoocena wiedzy studentów dotycząca transplantacji i zapotrzebowanie na działania promujące przeszczepianie narządów   Self-assessment of students’ knowledge about organ transplants and the need for action promoting the same   2018  PL  hyg-2018-3-313 
Profilaktyka boreliozy z Lyme wśród studentów z Polski i Łotwy   Prevention of Lyme borreliosis among students from Poland and Latvia   2018  PL  hyg-2018-3-307 
Diagnostyka cukrzycy z wykorzystaniem hemoglobiny glikowanej w trakcie hospitalizacji ze szczególnym uwzględnieniem chorych z hiperglikemią na czczo   Diagnosis of diabetes mellitus using glycated haemoglobin during hospitalization, especially among patients with fasting hyperglycemia   2018  PL  hyg-2018-3-299 
Samoocena występowania zespołów bólowych kręgosłupa wśród funkcjonariuszy policji   Self-assessment of the occurrence of spinal pain syndrome among police officers   2018  PL  hyg-2018-3-288 
Czy studenci stomatologii stosują zasady ergonomii w pracy z pacjentem – badanie pilotażowe   Whether dental students follow ergonomic rules when working with patients – a pilot study   2018  PL  hyg-2018-3-283 
Karmienie piersią w miejscach publicznych w opinii kobiet   Women’s opinions about breastfeeding in public   2018  PL  hyg-2018-3-275 
Ocena zachowań zdrowotnych i satysfakcji z życia kobiet po przebytej ciąży   Evaluation of health behaviour and satisfaction with life among women after pregnancy   2018  PL  hyg-2018-3-269 
Probiotyki w stomatologii   Probiotics in dentistry   2018  PL  hyg-2018-3-262 
Czynniki ryzyka choroby wieńcowej – diagnostyka, leczenie i prewencja   Coronary heart disease risk factors – diagnosis, treatment and prevention   2018  PL  hyg-2018-3-253 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Tytuł En Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
Rok 2017
Slowa Pl dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
Slowa kluczowe En food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
Zakwalifikowano do druku 2017-01-15
Autor Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
Afiliacja Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017
Język PL