|
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia wybranej grupy osób w średnim wieku w aspekcie ryzyka zespołu metabolicznego
|
|
Assessment of nutritional status and nutritional habits in a selected group of middle-aged people as related to metabolic syndrome risk
|
|
2020 |
|
zespół metaboliczny, otyłość, nadciśnienie tętnicze, dyslipidemia, sposób żywienia
|
|
metabolic syndrome, obesity, hypertension, dyslipidemia, nutrition habits
|
|
2020-06-23 |
|
Aleksandra Kołota, Patrycja Górczyńska
|
|
Katedra Dietetyki, Wydział Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
|
|
|
|
|
|
dr Aleksandra Kołota Katedra Dietetyki Wydział Żywienia Człowieka Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie ul. Nowoursynowska 159c, 02-766 Warszawa tel. 22 593 71 2, e-mail: aleksandra_kolota@sggw. edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(2): 63-70 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.04.2020 Zakwalifikowano do druku: 23.06.2020
|
|
|