Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Organizacja pracy personelu pielęgniarskiego w aspekcie zapobiegania zakażeniom w stacji dializ
Organisation of nursing care in terms of prevention of infections in haemodialysis patients
2012
organizacja opieki pielęgniarskiej w stacji dializ, hemodializa, dializatory i ich reutylizacja, jakość wody do dializ
organisation of nursing care during dialysis, haemodialysis, dialysers and their reuse, quality of water for dialysis
2012-07-27
Anna Czajka 1/, Beata Sokół-Leszczyńska 2/, Piotr Leszczyński 2,3/, Marta Wróblewska 2,4/
1/ Oddział Chorób Wewnętrznych i Kardiologii ze Stacją Dializ, Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej św. Anny w Warszawie 2/ Pracownia Epidemiologii Zakażeń Szpitalnych, Katedra i Zakład Mikrobiologii Lekarskiej, Warszawski Uniwersytet
Dr n. med. Beata Sokół-Leszczyńska Katedra i Zakład Mikrobiologii Lekarskiej WUM ul. Chałubińskiego 5, 02-004 Warszawa tel./faks 22 628-27-39, email: beata.sokol-leszczynska@wum.edu.pl