Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Suplementy diety. Część III. Interakcje suplementów diety z lekami
Dietary supplements. Part III. Interaction between dietary supplements and drugs
2012
suplementy diety, witaminy, składniki mineralne, interakcje z lekami, działania niepożądane
dietary supplements, vitamins, minerals, interaction with drugs, adverse events
2012-10-14
Halina Bojarowicz 1/, Paulina Dźwigulska 2/
1/ Pracownia Technologii i Formy Kosmetyku, Katedra Technologii Postaci Leku, Wydział Farmaceutyczny Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu 2/ absolwentka Wydziału Farmaceutycznego Collegium Medicum, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
dr n. farm. Halina Bojarowicz Pracownia Technologii i Formy Kosmetyku, Wydział Farmaceutyczny Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy, UMK w Toruniu ul. Jagiellońska 15, 85-067 Bydgoszcz tel. 52 585 34 38, e-mail: hbojarowicz@cm.umk.pl