Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Test minimalnej oceny stanu odżywienia jako uniwersalne narzędzie do oceny stanu odżywienia i psychologicznego chorych na nieswoiste choroby zapalne jelit – badania wstępne
Mini nutritional assessment test as a universal tool for nutritional and psychological status assessment in inflammatory bowel disease patients – a preliminary study
2014
nieswoiste choroby zapalne jelit, stan odżywienia, stan psychologiczny, testy przesiewowe oceny stanu odżywienia
inflammatory bowel disease, nutritional status, psychological status, nutritional risk screening tests
2014-06-09
Joanna Pieczyńska 1/, Anna Prescha 1/, Katarzyna Zabłocka-Słowińska 1/, Katarzyna Neubauer 2/, Adam Smereka 2/, Anna Januszewicz 3/, Halina Grajeta 1/, Leszek Paradowski 2/
1/ Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu 2/ Katedra i Klinika Gastroenterologii i Hepatologii, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu 3/ Katedra Psychologii Klinicznej, Zdrowiai Rehabilitacji,Wydział Zamiejscowy Szkoły Wyższej Psychologii SpołecznejweWrocławiu
dr Joanna Pieczyńska Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki, UM we Wrocławiu ul. Borowska 211, 50-556 Wrocław tel. 71 7840214, fax 71 7840206 e-mail: joanna.pieczynska@umed.wroc.pl