Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Wdrażanie programów profilaktycznych jako element kreowania polityki zdrowotnej w Polsce i w Niemczech
Implementation of prevention programs as an element of creating health policy in Poland and Germany
2014
program profilaktyczne, promocja zdrowia, Polska, Niemcy
prevention programs, health promotion, Poland, Germany
2014-05-17
Magdalena Mińko 1/, Agnieszka Barańska 2/, Mariola Janiszewska 3/, Michał Gawryluk 4/, Dorota Siwczyńska 2/
1/ Department of Health Care, Medical University of Warsaw, Poland /Zakład Opieki Zdrowotnej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, Polska 2/ Collegium of Socio-Economics, Warsaw School of Economics, Poland; Medical University of Lublin, Poland /Kolegium Ekonomiczno-Społeczne, Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, Polska 3/ Department of Public Health, Medical University of Lublin, Poland /Zakład Zdrowia Publicznego, Uniwersytet Medyczny w Lublinie, Polska 4/ Faculty of Healthcare Management, University of Applied Sciences Neu-Ulm, Germany /Zakład Zarządzania Ochroną Zdrowia, University of Applied Sciences Neu-Ulm, Niemcy
mgr Magdalena Mińko Department of Health Care, Medical University of Warsaw Oczki St 3, 02-007 Warsaw tel. 22 629 02 43, fax 22 621 52 56, e-mail: mminko@onet.eu