Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Laboratoryjnie potwierdzone przypadki zachorowania na grypę w sezonie epidemicznym 2016/2017 w województwie śląskim
Laboratory confirmed cases of influenza in epidemic season 2016/2017 in Silesian province
2017
grypa, wirus grypy, real time RT-PCR, sezonowość
flu, influenza virus, real time RT-PCR, seasonality
2017-09-20
Renata Cieślik-Tarkota 1,2/, Marta Albertyńska 1,3/, Beata Rozwadowska 1,3/, Aleksandra Słodki 3/, Jan Słodki 3/, Urszula Mendera-Bożek 1/, Zbigniew Lorenc 4/
1/ Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach, 2/ Wydział Nauk o Zdrowiu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, 3/ Zakład Badań Strukturalnych Skóry, Katedra Kosmetologii, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej w Sosnowcu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, 4/ Katedra i Kliniczny Oddział Chirurgii Ogólnej Kolorektalnej i Urazów Wielonarządowych, WSS Nr 5 w Sosnowcu
mgr Renata Cieślik-Tarkota Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach ul. Raciborska 39, 40-074 Katowice tel. 32 351 23 00, e-mail: ep-kier@wsse.katowice.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(4): 380-384 www.h-ph.pl Nadesłano: 04.08.2017 Zakwalifikowano do druku: 20.09.2017