Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych
Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations
2018
dietetyk, opieka żywieniowa, system medyczny w Polsce
dietitian, nutritional care, health care system in Poland
2017-12-15
Michał Skrzypek 1/, Karolina Goral 1,2/
1/ Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie, 2/ Poradnia Leczenia Żywieniowego, Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 4 w Lublinie
Dr hab. Michał Skrzypek Zakład Dietetyki Klinicznej, Wydział Nauk o Zdrowiu Uniwersytet Medyczny w Lublinie ul. Chodźki 1, 20-093 Lublin tel. 81 448 69 00, e-mail: michal.skrzypek@umlub.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 62-69 www.h-ph.pl Nadesłano: 27.09.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017