|
Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną
|
|
Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet
|
|
2018 |
|
profil lipidowy, profil kwasów tłuszczowych, dieta optymalna
|
|
serum lipid profile, serum fatty acids, optimal diet
|
|
2017-12-15 |
|
Izabela Bolesławska 1/, Grzegorz Kosewski 1/, Paweł Jagielski 2/, Jaśmina Żwirska 2/, Hanna Płuszka 1/, Juliusz Przysławski 1/
|
|
1/ Katedra i Zakład Bromatologii, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, 2/ Zakład Żywienia Człowieka, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie
|
|
|
|
|
|
dr farm. Izabela Bolesławska Katedra i Zakład Bromatologii Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ul. Marcelińska 42, 60-354 Poznań tel. 61 854 71 92, e-mail: Ibolesla@ump.edu.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 96-99 www.h-ph.pl Nadesłano: 13.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
|
|
|