Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
693  Jak ulepszyć programy promocji zdrowia? Część II. Planowanie programów   How to improve health promotion programs? Part II. Program planning   2018  PL  hyg-2018-2-107 
692  Uwarunkowania aktywności fizycznej kobiet po przebytym leczeniu operacyjnym raka piersi   Conditions of physical activity undertaken by women after surgical breast cancer treatment   2018  PL  hyg-2018-1-100 
691  Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
690  Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
689  Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
688  Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
687  Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
686  Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
685  Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
684  Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 

Informacja-artykuł
Kompetencje zdrowotne (Health Literacy) – przegląd badań z wykorzystaniem Europejskiego Kwestionariusza Kompetencji Zdrowotnych (HLS-EU-Q47) w latach 2010-2018
Competence of health (Health Literacy) – a review of research using the European Health Competence Questionnaire (HLS-EU-Q47) in 2010-2018
2019
Health Literacy, kompetencje zdrowotne, HLS-EU-Q47, przegląd badań
Health Literacy, health competence, HLS-EU-Q47, research review
2019-05-10
Barbara Niedorys 1/, Agnieszka Chrzan-Rodak 1/, Adrian Bartoszek 2/, Barbara Ślusarska 3/
1/ Doktorantka w Zakładzie Medycyny Rodzinnej i Pielęgniarstwa Środowiskowego, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie, 2/ Student, Kierunek Lekarski, Wydział Lekarski, Uniwersytet Medyczny w Łodzi, 3/ Zakład Medycyny Rodzinnej i Pielęgniarstwa Środowiskowego, Wydział Nauk o Zdrowiu, Uniwersytet Medyczny w Lublinie
mgr piel. Barbara Niedorys Zakład Medycyny Rodzinnej i Pielęgniarstwa Środowiskowego Uniwersytet Medyczny w Lublinie ul. Staszica 4/6, 20-059 Lublin tel. 884 38 57 52, e-mail: baskaniedorys@gmail.com © Hygeia Public Health 2019, 54(2): 105-113 www.h-ph.pl Nadesłano: 02.04.2019 Zakwalifikowano do druku: 10.05.2019