Aktualny numer

2025-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Profil lipidowy i profil kwasów tłuszczowych u osób z nadciśnieniem tętniczym stosujących dietę optymalną   Fatty acids and lipids profile among hypertensive people using optimal diet   2018  PL  hyg-2018-1-096 
Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię   Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients   2018  PL  hyg-2018-1-091 
Higiena intymna kobiet w okresie senium   Intimate hygiene of women during senium   2018  PL  hyg-2018-1-085 
Poczucie własnej uogólnionej skuteczności a wybrane aspekty stylu życia grupy żołnierzy zawodowych   Sense of general self-efficacy and selected lifestyle aspects in a group of professional soldiers   2018  PL  hyg-2018-1-079 
Ocena zagrożenia bakteriami Legionella spp. w domach pomocy społecznej w Polsce w latach 2009-2013   Health hazard assessment of Legionella spp. in social welfare homes in Poland between 2009-2013   2018  PL  hyg-2018-1-074 
Działania mające na celu ochronę przed kleszczami i przenoszonymi przez nie patogenami   Actions protecting against ticks and tick-transferred pathogens   2018  PL  hyg-2018-1-070 
Dietetyk jako zawód medyczny w świetle dokumentów międzynarodowych oraz polskich regulacji prawnych   Dietician as a medical profession in light of international documents and Polish legal regulations   2018  PL  hyg-2018-1-062 
Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności   Influence of adulteration on healthy food quality   2018  PL  hyg-2018-1-052 
Wpływ hormonów regulujących homeostazę energetyczną organizmu na układ sercowo-naczyniowy   Impact of hormones regulating energy homeostasis on cardiovascular system   2018  PL  hyg-2018-1-048 
Ryzyko zachowań suicydalnych wśród starszych wiekiem pacjentów zakładów opieki długoterminowej   Risk of suicidal behaviors among elderly patients of long-term care units   2018  PL  hyg-2018-1-039 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Psychologiczny aspekt odżywiania oraz wpływ wybranych substancji na zachowania i procesy myślowe
Tytuł En Psychological aspect of nutrition and influence of selected dietary components on behavior and mental processes
Rok 2013
Slowa Pl zaburzenia odżywiania, psychologia, żywienie
Slowa kluczowe En eating disorders, psychology, nutrition
Zakwalifikowano do druku 2013-07-11
Autor Aneta Koszowska 1/, Anna Dittfeld 2/, Barbara Zubelewicz-Szkodzińska 3/
Afiliacja 1/ Studium doktoranckie Wydziału Farmaceutycznego z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej w Sosnowcu Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach 2/ Studium doktoranckie Wydziału Lekarskiego z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach 3/ Katedra i Oddział Kliniczny Chorób Wewnętrznych Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji www.h-ph.pl Aneta Koszowska ul. Wolności 6, 44-190 Knurów Nadesłano: 10.05.2013 tel. 604-363-384, e-mail: anetakoszowska@op.pl Zakwalifikowano do druku: 11.07.2013
Język PL