|
Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
|
|
Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
|
|
2017 |
|
dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
|
|
food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
|
|
2017-01-15 |
|
Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
|
|
Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
|
|
|
|
|
|
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017
|
|
|