Aktualny numer

2021-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Skuteczność ekranów akustycznych przy drogach szybkiego ruchu w ograniczaniu narażenia na metale ciężkie pochodzące z emisji liniowej   Effectiveness of highway noise barriers in reducing exposure to heavy metals from linear emission   2017  PL  hyg-2017-2-190 
Trendy demograficzne a obecność starszych ludzi w reklamie prasowej w Polsce w 2012 i 2016 roku – analiza porównawcza   Demographic trends and the presence of the elderly in Polish press advertising in 2012 and 2016 – a comparative study   2017  EN  hyg-2017-2-183 
Postrzeganie własnego ciała przez kobiety   Women’s self-perception of body image   2017  PL  hyg-2017-2-171 
Nutritional behaviours and physical activity of school employees, actions for improvements and their effects   Magdalena Woynarowska-Sołdan 1,3/, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska 2,3/   2017  PL  hyg-2017-2-161 
Zastosowanie metod medycyny uzupełniającej i alternatywnej w chorobie Huntingtona   Application of complementary and alternative medicine methods in Huntington’s disease   2017  EN  hyg-2017-2-157 
Terapia manualna w pracy z blizną po operacji cięcia cesarskiego   Manual therapy for a scar after cesarean section   2017  PL  hyg-2017-2-151 
Badanie wzorów żywienia jako metoda oceny związku sposobu żywienia z ryzykiem rozwoju choroby nowotworowej   Dietary patterns analysis as a method of assessment of dietary habits in cancer prevention   2017  PL  hyg-2017-2-138 
Rola diety i żywienia w leczeniu łuszczycy   Diet and nutrition in psoriasis treatment   2017  PL  hyg-2017-2-131 
Suplementacja wspomagająca profilaktykę i leczenie kandydozy   Supplementation supporting prevention and treatment of candidiasis   2017  PL  hyg-2017-2-126 
Zmęczenie jako objaw przewlekłego zapalenia w chorobach reumatycznych   Fatigue as a clinical manifestation of chronic inflammation in rheumatic diseases   2017  PL  hyg-2017-2-119 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
Tytuł En Influence of adulteration on healthy food quality
Rok 2018
Slowa Pl zdrowie publiczne, jakość zdrowotna, zafałszowania żywności, bezpieczeństwo żywności
Slowa kluczowe En public health, health quality, food adulteration, food safety
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Irena Bąk-Sypień, Bolesław Karwowski
Afiliacja Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. farm. Irena Bąk-Sypień Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi ul. Muszyńskiego 1, 90-151 Łódź tel. 501 62 19 33, e-mail: irena.bak-sypien@umed.lodz.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 52-61 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL