Aktualny numer

2021-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Skuteczność ekranów akustycznych przy drogach szybkiego ruchu w ograniczaniu narażenia na metale ciężkie pochodzące z emisji liniowej   Effectiveness of highway noise barriers in reducing exposure to heavy metals from linear emission   2017  PL  hyg-2017-2-190 
Trendy demograficzne a obecność starszych ludzi w reklamie prasowej w Polsce w 2012 i 2016 roku – analiza porównawcza   Demographic trends and the presence of the elderly in Polish press advertising in 2012 and 2016 – a comparative study   2017  EN  hyg-2017-2-183 
Postrzeganie własnego ciała przez kobiety   Women’s self-perception of body image   2017  PL  hyg-2017-2-171 
Nutritional behaviours and physical activity of school employees, actions for improvements and their effects   Magdalena Woynarowska-Sołdan 1,3/, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska 2,3/   2017  PL  hyg-2017-2-161 
Zastosowanie metod medycyny uzupełniającej i alternatywnej w chorobie Huntingtona   Application of complementary and alternative medicine methods in Huntington’s disease   2017  EN  hyg-2017-2-157 
Terapia manualna w pracy z blizną po operacji cięcia cesarskiego   Manual therapy for a scar after cesarean section   2017  PL  hyg-2017-2-151 
Badanie wzorów żywienia jako metoda oceny związku sposobu żywienia z ryzykiem rozwoju choroby nowotworowej   Dietary patterns analysis as a method of assessment of dietary habits in cancer prevention   2017  PL  hyg-2017-2-138 
Rola diety i żywienia w leczeniu łuszczycy   Diet and nutrition in psoriasis treatment   2017  PL  hyg-2017-2-131 
Suplementacja wspomagająca profilaktykę i leczenie kandydozy   Supplementation supporting prevention and treatment of candidiasis   2017  PL  hyg-2017-2-126 
Zmęczenie jako objaw przewlekłego zapalenia w chorobach reumatycznych   Fatigue as a clinical manifestation of chronic inflammation in rheumatic diseases   2017  PL  hyg-2017-2-119 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię
Tytuł En Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients
Rok 2018
Slowa Pl gluten, dieta bezglutenowa, badania ankietowe, celiakia, jakość życia
Slowa kluczowe En gluten, gluten-free diet, survey, celiac disease, quality of life
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Edyta Kowalczuk-Vasilev, Renata Klebaniuk, Wioletta Samolińska, Eugeniusz R. Grela, Bożena Kiczorowska, Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień
Afiliacja Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr Edyta Kowalczuk-Vasilev Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin tel. 81 445 69 14 , e-mail: edyta.kowalczuk@up.lublin.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 91-95 www.h-ph.pl Nadesłano: 18.06.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL