Aktualny numer

2021-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki biologiczne w środowisku zawodowym pielęgniarek i możliwości zmniejszania narażenia   Biological factors in occupational environment of nurses and possibilities of reducing exposure   2017  PL  hyg-2017-2-111 
Aktualne techniki oczyszczania powietrza z czynników biologicznych   Current air purification technologies for biological agents   2017  PL  hyg-2017-2-103 
Wektory przenoszące choroby pasożytnicze, bakteryjne i wirusowe człowieka. I. Muchówki (Diptera)   Vectors carrying parasitic, bacterial and viral diseases in humans. I. Flies (Diptera)   2017  PL  hyg-2017-2-096 
E-papierosy – pomoc w rzuceniu palenia czy zagrożenie?   E-cigarettes – an aid in quitting smoking or a threat?   2017  PL  hyg-2017-2-086 
Zgoda pacjenta na przeprowadzenie eksperymentu medycznego   Patient’s consent to conducting a medical experiment   2017  PL  hyg-2017-2-079 
Leczenie rehabilitacyjne poudarowej spastyczności kończyny dolnej wspomagane toksyną botulinowa typu A   Post-stroke lower limb spasticity rehabilitation adjusted with botulinum toxin type A   2017  PL  hyg-2017-1-071 
Poczucie koherencji u kobiet z rozpoznanym nowotworem piersi kluczem do zdrowia   Sense of coherence in women diagnosed with breast cancer as key to health   2017  EN  hyg-2017-1-064 
Wybrane charakterystyki psychospołeczne pacjentów z łysieniem androgenowym – badanie wstępne   Psychosocial characteristics of patients with androgenic alopecia – preliminary study   2017  PL  hyg-2017-1-060 
Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wiedza na temat soi, jej przetworów i właściwości alergennych wśród studentów dwóch poznańskich uczelni
Tytuł En Knowledge on soybean, its preparations and allergenic properties among students of two universities in Poznań
Rok 2010
Slowa Pl soja, preparaty sojowe, kwestionariusz ankiety, alergia pokarmowa
Slowa kluczowe En soybean, soybean preparations, personal questionnaire, food allergy
Zakwalifikowano do druku 2010-12-02
Autor Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś, Piotr Ziętara
Afiliacja Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Anna Jędrusek-Golińska Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ul. Wojska Polskiego 31/33, 60-624 Poznań, Poland, e-mail: angol@up.poznan.pl
Język PL