Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
623  Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
622  Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 
621  Wskaźniki antropometryczne i ich zastosowania w ocenie stanu zdrowia ludności   Anthropometric indicators and their applications for assessing population’s health condition   2017  EN  hyg-2017-1-041 
620  Czy bycie pięknym jest bezpieczne?   Is it safe to be beautiful?   2017  PL  hyg-2017-1-037 
619  Zaburzenia integracji sensorycznej wśród dzieci – narastający problem kliniczny   Sensory integration dysfunctions among children – an increasing clinical problem   2017  PL  hyg-2017-1-032 
618  Epidemiologiczne uzasadnienie upowszechniania szczepień przeciwko zakażeniom pneumokokowym osób starszych   Epidemiological grounds for dissemination of immunization against pneumococcal infections among elderly people   2017  PL  hyg-2017-1-026 
617  Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – postęp prac w zakresie profili żywieniowych i listy Pending   Nutrition and health claims – progress in work on nutrient profiles and Pending list   2017  PL  hyg-2017-1-021 
616  Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności   Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority   2017  PL  hyg-2017-1-016 
615  Rola EFSA w obszarze bezpieczeństwa żywności i informowania o ryzyku   EFSA’s role in food safety and risk communication   2017  PL  hyg-2017-1-010 
614  Koszty jakości w podmiotach leczniczych   Quality costs in health care   2017  PL  hyg-2017-1-006 

Informacja-artykuł
Zachowania konsumentów w stosunku do żywności nowej generacji
Consumers’ behaviors with reference to novel food
2011
neofobia żywieniowa, żywność nowej generacji, żywność funkcjonalna, żywność wygodna, żywność ekologiczna, zaburzenia odżywiania
food neophobia, novel food, functional food, convenience food, organic food, nutritional disorders
2011-01-26
Agnieszka Dąbrowska, Ewa Babicz-Zielińska
Katedra Handlu i Usług, Akademia Morska w Gdyni
Agnieszka Dąbrowska Katedra Handlu i Usług, Akademia Morska w Gdyni ul. Morska 81-87, 81-225 Gdynia tel. (58)69-01-359, e-mail: ade@am.gdynia.pl