Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
623  Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
622  Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 
621  Wskaźniki antropometryczne i ich zastosowania w ocenie stanu zdrowia ludności   Anthropometric indicators and their applications for assessing population’s health condition   2017  EN  hyg-2017-1-041 
620  Czy bycie pięknym jest bezpieczne?   Is it safe to be beautiful?   2017  PL  hyg-2017-1-037 
619  Zaburzenia integracji sensorycznej wśród dzieci – narastający problem kliniczny   Sensory integration dysfunctions among children – an increasing clinical problem   2017  PL  hyg-2017-1-032 
618  Epidemiologiczne uzasadnienie upowszechniania szczepień przeciwko zakażeniom pneumokokowym osób starszych   Epidemiological grounds for dissemination of immunization against pneumococcal infections among elderly people   2017  PL  hyg-2017-1-026 
617  Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – postęp prac w zakresie profili żywieniowych i listy Pending   Nutrition and health claims – progress in work on nutrient profiles and Pending list   2017  PL  hyg-2017-1-021 
616  Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności   Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority   2017  PL  hyg-2017-1-016 
615  Rola EFSA w obszarze bezpieczeństwa żywności i informowania o ryzyku   EFSA’s role in food safety and risk communication   2017  PL  hyg-2017-1-010 
614  Koszty jakości w podmiotach leczniczych   Quality costs in health care   2017  PL  hyg-2017-1-006 

Informacja-artykuł
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na proporcję T3/rT3, stężenie cholesterolu całkowitego i jego poziom w wątrobie u szczurów
Effect of sweet flavor carrier on T3/rT3 ratio, plasma and liver total cholesterol level in rats
2016
hormony tarczycy, całkowite stężenie cholesterolu, sacharoza, sztuczne substancje słodzące
thyroid hormones, total cholesterol level, sucrose, artificial sweeteners
2016-06-01
Ewelina Pałkowska-Goździk, Sylwia Biegańska-Hensoldt, Danuta Rosołowska-Huszcz
Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie
dr inż. Ewelina Pałkowska-Goździk Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa tel. 22 593 70 27, e-mail: ewelina_palkowska@sggw.pl