Aktualny numer

2021-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki biologiczne w środowisku zawodowym pielęgniarek i możliwości zmniejszania narażenia   Biological factors in occupational environment of nurses and possibilities of reducing exposure   2017  PL  hyg-2017-2-111 
Aktualne techniki oczyszczania powietrza z czynników biologicznych   Current air purification technologies for biological agents   2017  PL  hyg-2017-2-103 
Wektory przenoszące choroby pasożytnicze, bakteryjne i wirusowe człowieka. I. Muchówki (Diptera)   Vectors carrying parasitic, bacterial and viral diseases in humans. I. Flies (Diptera)   2017  PL  hyg-2017-2-096 
E-papierosy – pomoc w rzuceniu palenia czy zagrożenie?   E-cigarettes – an aid in quitting smoking or a threat?   2017  PL  hyg-2017-2-086 
Zgoda pacjenta na przeprowadzenie eksperymentu medycznego   Patient’s consent to conducting a medical experiment   2017  PL  hyg-2017-2-079 
Leczenie rehabilitacyjne poudarowej spastyczności kończyny dolnej wspomagane toksyną botulinowa typu A   Post-stroke lower limb spasticity rehabilitation adjusted with botulinum toxin type A   2017  PL  hyg-2017-1-071 
Poczucie koherencji u kobiet z rozpoznanym nowotworem piersi kluczem do zdrowia   Sense of coherence in women diagnosed with breast cancer as key to health   2017  EN  hyg-2017-1-064 
Wybrane charakterystyki psychospołeczne pacjentów z łysieniem androgenowym – badanie wstępne   Psychosocial characteristics of patients with androgenic alopecia – preliminary study   2017  PL  hyg-2017-1-060 
Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Tytuł En Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
Rok 2017
Slowa Pl dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
Slowa kluczowe En food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
Zakwalifikowano do druku 2017-01-15
Autor Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
Afiliacja Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017
Język PL