Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
623  Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
622  Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 
621  Wskaźniki antropometryczne i ich zastosowania w ocenie stanu zdrowia ludności   Anthropometric indicators and their applications for assessing population’s health condition   2017  EN  hyg-2017-1-041 
620  Czy bycie pięknym jest bezpieczne?   Is it safe to be beautiful?   2017  PL  hyg-2017-1-037 
619  Zaburzenia integracji sensorycznej wśród dzieci – narastający problem kliniczny   Sensory integration dysfunctions among children – an increasing clinical problem   2017  PL  hyg-2017-1-032 
618  Epidemiologiczne uzasadnienie upowszechniania szczepień przeciwko zakażeniom pneumokokowym osób starszych   Epidemiological grounds for dissemination of immunization against pneumococcal infections among elderly people   2017  PL  hyg-2017-1-026 
617  Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – postęp prac w zakresie profili żywieniowych i listy Pending   Nutrition and health claims – progress in work on nutrient profiles and Pending list   2017  PL  hyg-2017-1-021 
616  Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności   Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority   2017  PL  hyg-2017-1-016 
615  Rola EFSA w obszarze bezpieczeństwa żywności i informowania o ryzyku   EFSA’s role in food safety and risk communication   2017  PL  hyg-2017-1-010 
614  Koszty jakości w podmiotach leczniczych   Quality costs in health care   2017  PL  hyg-2017-1-006 

Informacja-artykuł
Nutritional behaviours and physical activity of school employees, actions for improvements and their effects
Magdalena Woynarowska-Sołdan 1,3/, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska 2,3/
2017
żywienie, aktywność fizyczna, pracownicy szkoły, Szkoła Promująca Zdrowie, promocja zdrowia w miejscu pracy
nutrition, physical activity, school employees, health-promoting school, health promotion at work
2017-04-10
1/ Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 2/ Zakład Farmacji Klinicznej i Opieki Farmaceutycznej, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3/ Studia Podyplo
Introduction. Healthy eating and physical activity are the basic elements of a healthy lifestyle.
dr n. hum. Magdalena Woynarowska-Sołdan Zakład Zdrowia Publicznego, Wydział Nauki o Zdrowiu Warszawski Uniwersytet Medyczny ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa tel. 668 12 81 37, e-mail: m.woynarowska@op.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(2): 161-170 www.h-ph.pl Nadesłano: 28.02.2017 Zakwalifikowano do druku: 10.04.2017