Aktualny numer

2021-1
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki biologiczne w środowisku zawodowym pielęgniarek i możliwości zmniejszania narażenia   Biological factors in occupational environment of nurses and possibilities of reducing exposure   2017  PL  hyg-2017-2-111 
Aktualne techniki oczyszczania powietrza z czynników biologicznych   Current air purification technologies for biological agents   2017  PL  hyg-2017-2-103 
Wektory przenoszące choroby pasożytnicze, bakteryjne i wirusowe człowieka. I. Muchówki (Diptera)   Vectors carrying parasitic, bacterial and viral diseases in humans. I. Flies (Diptera)   2017  PL  hyg-2017-2-096 
E-papierosy – pomoc w rzuceniu palenia czy zagrożenie?   E-cigarettes – an aid in quitting smoking or a threat?   2017  PL  hyg-2017-2-086 
Zgoda pacjenta na przeprowadzenie eksperymentu medycznego   Patient’s consent to conducting a medical experiment   2017  PL  hyg-2017-2-079 
Leczenie rehabilitacyjne poudarowej spastyczności kończyny dolnej wspomagane toksyną botulinowa typu A   Post-stroke lower limb spasticity rehabilitation adjusted with botulinum toxin type A   2017  PL  hyg-2017-1-071 
Poczucie koherencji u kobiet z rozpoznanym nowotworem piersi kluczem do zdrowia   Sense of coherence in women diagnosed with breast cancer as key to health   2017  EN  hyg-2017-1-064 
Wybrane charakterystyki psychospołeczne pacjentów z łysieniem androgenowym – badanie wstępne   Psychosocial characteristics of patients with androgenic alopecia – preliminary study   2017  PL  hyg-2017-1-060 
Czynniki ryzyka wystąpienia infekcji po autologicznej transplantacji komórek krwiotwórczych z wyszczególnieniem kolonizacji drobnoustrojami patogennymi   Risk factors for infection after autologous hematopoietic cell transplantation, detailing colonization of pathogenic germs   2017  PL  hyg-2017-1-054 
Ból kostny nowotworowy – patofizjologia   Cancer-induced bone pain – pathophysiology   2017  PL  hyg-2017-1-048 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
Tytuł En Influence of adulteration on healthy food quality
Rok 2018
Slowa Pl zdrowie publiczne, jakość zdrowotna, zafałszowania żywności, bezpieczeństwo żywności
Slowa kluczowe En public health, health quality, food adulteration, food safety
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Irena Bąk-Sypień, Bolesław Karwowski
Afiliacja Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. farm. Irena Bąk-Sypień Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi ul. Muszyńskiego 1, 90-151 Łódź tel. 501 62 19 33, e-mail: irena.bak-sypien@umed.lodz.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 52-61 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL