Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
Leczenie przewlekłego zapalenia zatok przynosowych   Treatment of chronic rhinosinusitis   2021  PL  hyg-2021-1-042 
Wpływ sposobu żywienia niemowląt i matek karmiących na wystąpienie alergii w pierwszej dekadzie życia dzieci z południowo-zachodniej Polski.   Impact of infants’ and nursing mothers’ diet on the occurrence of allergies in the first decade of life of children from south-western Poland   2021  PL  hyg-2021-1-037 
Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 
Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Zmiany bioimpedancji a wskaźniki składu ciała w zależności od warunków pomiaru
Tytuł En Changes in bioimpedance and body composition parameters depending on measurement conditions
Rok 2013
Slowa Pl BIA, bioimpendancja, masa tłuszczu, całkowita zawartośc wody w ciele, skład ciała
Slowa kluczowe En BIA, bioimpedance, fat mass, total body water, body composition
Zakwalifikowano do druku 2013-06-10
Autor Jan Hlubik 1/, Lenka Lhotska 1/, Pavol Hlubik 2/, Hana Stritecka 2/
Afiliacja 1/ Gerstner Laboratory, Faculty of Electrical Engineering, Czech Technical University Prague, Czech Republic 2/ Faculty of Military Health Sciences, University of Defence in Hradec Kralove, Department of Military Hygiene, Czech Republic
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Ass. Prof. Pavol Hlubik, M.D.,C.Sc. Faculty of Military Health Sciences Department of Military Hygiene Trebesska 1575, 500 01 Hradec Kralove, Czech Republic tel. +420 973 253 003; fax +420 973 253 273 e-mail: hlubik@pmfhk.cz
Język EN