Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
Leczenie przewlekłego zapalenia zatok przynosowych   Treatment of chronic rhinosinusitis   2021  PL  hyg-2021-1-042 
Wpływ sposobu żywienia niemowląt i matek karmiących na wystąpienie alergii w pierwszej dekadzie życia dzieci z południowo-zachodniej Polski.   Impact of infants’ and nursing mothers’ diet on the occurrence of allergies in the first decade of life of children from south-western Poland   2021  PL  hyg-2021-1-037 
Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 
Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Różnice w częstości rozpoznawania nadwagi i otyłości przy zastosowaniu wskaźnika otłuszczenia ciała (BAI) oraz odsetka tkanki tłuszczowej (BF%) u 18-letnich uczniów z południowo-wschodniej Polski
Tytuł En Differences in the frequency of overweight and obesity measured by means of body adiposity index (BAI) or body fat percentage (BF%) in 18-year-old students from southeastern Poland
Rok 2013
Slowa Pl otyłość, nadwaga, wskaźnik otłuszczenia ciała (BAI), odsetek tkanki tłuszczowej (BF%)
Slowa kluczowe En adiposity, overweight, body adiposity index (BAI), body fat percentage (BF%)
Zakwalifikowano do druku 2013-08-02
Autor Maria Kurowska 1/, Piotr Przybylski 2/, Daria Przybylska 3/, Wojciech Przybylski 4/, Jacek Tabarkiewicz 5/
Afiliacja 1/ Chair and Department of Endocrinology, Medical University of Lublin, Poland 2/ Ist Department of Radiology with Telemedicine Unit, Medical University of Lublin, Poland 3/ Clinical Hospital Nr 4, Lublin, Poland 4/ Institute of Public Health, Faculty of Health Science, The Jan Kochanowski University in Kielce, Poland 5/ Chair and Department of Immunology, Medical University of Lublin, Poland
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Dr n. med. Maria Kurowska Katedra i Klinika Endokrynologii, Uniwersytet Medyczny w Lublinie ul. Jaczewskiego 8, 20-594 Lublin e-mail: mariakurowska@op.pl
Język EN