Aktualny numer

2025-3
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Czynniki ryzyka zakażenia miejsca operowanego po zabiegach kardiochirurgicznych  Risk factors for Surgical Site Infection after cardiac surgery  2025  PL  hyg-2025-1-019 
Ocena zależności między czynnikami demograficznymi a zachowaniami żywieniowymi młodzieży siedleckich szkół ponadpodstawowych  An assessment of relationship between demographic factors and nutritional habits of teenagers from secondary schools in Siedlce  2025  PL  hyg-2025-1-012 
Problem niedożywienia u osób w podeszłym wieku  The problem of malnutrition in the elderly  2025  PL  hyg-2025-1-007 
Poziom barier aktywności fizycznej wśród pracowników callcenter  The level of physical activity barriers among callcenter employees  2025  PL  hyg-2025-1-001 
Leczenie przewlekłego zapalenia zatok przynosowych   Treatment of chronic rhinosinusitis   2021  PL  hyg-2021-1-042 
Wpływ sposobu żywienia niemowląt i matek karmiących na wystąpienie alergii w pierwszej dekadzie życia dzieci z południowo-zachodniej Polski.   Impact of infants’ and nursing mothers’ diet on the occurrence of allergies in the first decade of life of children from south-western Poland   2021  PL  hyg-2021-1-037 
Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie drugiej fali zakażeń w 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the second wave of infections in 2020   2021  PL  hyg-2021-1-031 
Unikatowe cechy radiacyjnych technologii sterylizacji i higienizacji   Unique features of radiation sterilization and hygienization technologies   2021  PL  hyg-2021-1-024 
Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Porównanie nawyków żywieniowych studentów na Ukrainie i w Polsce. Część I. Badania ankietowe
Tytuł En Comparison of dietary habits of students in Ukraine and Poland. Part I. Survey data
Rok 2013
Slowa Pl sposób żywienia, badania ankietowe
Slowa kluczowe En nutrition mode, survey research
Zakwalifikowano do druku 2013-11-02
Autor Natalia Dorosh 1/, Oxana Boyko 1/, Ewa Kleszczewska 2/, Katarzyna Łogwiniuk 3/, Małgorzata Andryszczyk 2/
Afiliacja 1/ Uniwersytet Medyczny we Lwowie, Ukraina 2/ Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Suwałkach 3/ Katedra Marketingu i Przedsiębiorczości, Wydział Zarządzania, Politechnika Białostocka
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji Dr n. med. Ewa Kleszczewska Instytut Ochrony Zdrowia, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa ul. Noniewicza 10, 16-400 Suwałki tel. 87 56 28432, e-mail: kleszczewska.ewa@gmail.com
Język PL