Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
793  Choroby cywilizacyjne – działania profilaktyczne i interwencyjne   Civilization diseases – prevention and intervention   2021  PL  hyg-2021-1-014 
792  Alergie i nietolerancje pokarmowe – rola diety eliminacyjnej   Food allergies and intolerances – the role of an elimination diet   2021  PL  hyg-2021-1-001 
791  Epidemiologia chorób przewlekłych wśród dzieci i młodzieży w wybranych miastach województwa śląskiego   Epidemiology of chronic diseases among children and adolescents in selected cities of the Silesian Voivodship   2020  PL  hyg-2020-4-167 
790  Chorobowość i śmiertelność wewnątrzszpitalna z powodu COVID-19 w województwie śląskim w trakcie miesięcy letnich 2020 r.   Morbidity and in-hospital mortality of COVID-19 in the Silesian Voivodship during the summertime in 2020   2020  PL  hyg-2020-4-161 
789  Tajemnice zapachu   Secrets of the fragrance   2020  PL  hyg-2020-4-154 
788  Wpływ leczenia onkologicznego na agenezę zębów u pacjentów dorosłych po przebytej w dzieciństwie chemioterapii i radioterapii   Effect of oncological treatment on tooth agenesis in adult patients after childhood chemotherapy and radiotherapy   2020  PL  hyg-2020-4-148 
787  Wykorzystanie innowacyjnych technologii w badaniu i ocenie sposobu żywienia   Use of innovative technologies in the study and assessment of diet   2020  PL  hyg-2020-4-142 
786  Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów   Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health   2020  PL  hyg-2020-4-133 
785  Najczęściej popełniane błędy żywieniowe przez pacjentów z kamicą układu moczowego   The most common nutritional mistakes in patients with urolithiasis   2020  PL  hyg-2020-3-126 
784  Czynniki motywujące osoby dorosłe do podjęcia decyzji o odchudzaniu   Factors motivating adults to make decision to lose weight   2020  PL  hyg-2020-3-121 

Informacja-artykuł
Ocena możliwości przeciwdziałania zagrożeniom powodowanym przez tzw. „dopalacze”. Część I. Doświadczenia Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Evaluation of possibility of counteracting threats caused by so-called ‘highs’. Part I. Experiences of State Sanitary Inspection
2015
dopalacze, masowe zatrucia „dopalaczami”, Główny Inspektor Sanitarny, Państwowa Inspekcja Sanitarna
highs (boosters), mass poisoning with ‘highs’, Chief Sanitary Inspectorate, State Sanitary Inspection
2015-09-21
Ewelina Suska
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu
mgr Ewelina Suska, rzecznik prasowy Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu ul. Noskowskiego 23, 61-705 Poznań tel. 61 854 48 36, e-mail: rzecznik.prasowy@wssepoznan.pl, ewelinasuska2@interia.pl