Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
613  Wielowymiarowe modele zdrowia   Multidimensional health models   2017  PL  hyg-2017-1-001 
612  Problematyczne używanie Internetu oraz problematyczne korzystanie z gier komputerowych wśród studentów kierunków społecznych i humanistycznych   Problematic Internet use and problematic use of computer games among students of social sciences and humanities   2016  PL  hyg-2016-4-389 
611  Ocena efektów szkolenia studentów medycyny w zakresie czynności resuscytacyjnych   Assessment of medical students’ knowledge about life support activities   2016  PL  hyg-2016-4-381 
610  Otyłość – droga do poddania się zabiegowi bariatrycznemu   Obesity – the way to a decision on bariatric surgery   2016  PL  hyg-2016-4-375 
609  Walidacja polskiej wersji Kwestionariusza Pomyślnego Starzenia się   Validation of Polish version of Successful Aging Index   2016  PL  hyg-2016-4-368 
608  Współwystępowanie niedokrwistości i niedoboru witaminy B12 u pacjentów w starszym wieku z zaburzeniami nastroju – doniesienie wstępne   Coexistence of anemia and vitamin B12 deficiency in elderly patients with mood disorders – a preliminary report   2016  PL  hyg-2016-4-364 
607  Niepełnosprawna młodość w środowisku wiejskim – diagnoza problemów   Disabled youth in rural areas – a diagnosis of problems   2016  PL  hyg-2016-4-356 
606  Przegląd sytuacji społeczno-ekonomicznej kobiet w Polsce   Overview of socio-economic status of women in Poland   2016  EN  hyg-2016-4-350 
605  Ekspozycja na metale ciężkie a ryzyko raka pęcherza moczowego w Polsce i na świecie – fakty znane, ale wciąż niedoceniane   Exposure to heavy metals and risk of bladder cancer in Poland and worldwide – known, but still underrated facts   2016  PL  hyg-2016-4-343 
604  Endokrynna funkcja tkanki tłuszczowej w ujęciu historycznym   Endocrine function of adipose tissue in historical perspective   2016  PL  hyg-2016-4-339 

Informacja-artykuł
Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
2020
żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
food, food adulteration, food safety, public health
2020-11-20
Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020