Aktualny numer

2020-4
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Ocena efektów szkolenia studentów medycyny w zakresie czynności resuscytacyjnych   Assessment of medical students’ knowledge about life support activities   2016  PL  hyg-2016-4-381 
Otyłość – droga do poddania się zabiegowi bariatrycznemu   Obesity – the way to a decision on bariatric surgery   2016  PL  hyg-2016-4-375 
Walidacja polskiej wersji Kwestionariusza Pomyślnego Starzenia się   Validation of Polish version of Successful Aging Index   2016  PL  hyg-2016-4-368 
Współwystępowanie niedokrwistości i niedoboru witaminy B12 u pacjentów w starszym wieku z zaburzeniami nastroju – doniesienie wstępne   Coexistence of anemia and vitamin B12 deficiency in elderly patients with mood disorders – a preliminary report   2016  PL  hyg-2016-4-364 
Niepełnosprawna młodość w środowisku wiejskim – diagnoza problemów   Disabled youth in rural areas – a diagnosis of problems   2016  PL  hyg-2016-4-356 
Przegląd sytuacji społeczno-ekonomicznej kobiet w Polsce   Overview of socio-economic status of women in Poland   2016  EN  hyg-2016-4-350 
Ekspozycja na metale ciężkie a ryzyko raka pęcherza moczowego w Polsce i na świecie – fakty znane, ale wciąż niedoceniane   Exposure to heavy metals and risk of bladder cancer in Poland and worldwide – known, but still underrated facts   2016  PL  hyg-2016-4-343 
Endokrynna funkcja tkanki tłuszczowej w ujęciu historycznym   Endocrine function of adipose tissue in historical perspective   2016  PL  hyg-2016-4-339 
Wskaźnik masy ciała a zawartość tkanki tłuszczowej u dorosłych   Body mass index and body fat content in adults   2016  PL  hyg-2016-4-335 
Zespół kruchości – wyzwanie w starzejącym się społeczeństwie   Frailty syndrome – a challenge for ageing population   2016  PL  hyg-2016-4-329 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Ocena wiedzy żywieniowej i realizacji założeń diety wykluczającej gluten oraz wpływu stosowanej dietoterapii na jakość życia chorych na celiakię
Tytuł En Assessment of nutritional knowledge and implementation of gluten-free diet and its impact on quality of life in celiac disease patients
Rok 2018
Slowa Pl gluten, dieta bezglutenowa, badania ankietowe, celiakia, jakość życia
Slowa kluczowe En gluten, gluten-free diet, survey, celiac disease, quality of life
Zakwalifikowano do druku 2017-12-15
Autor Edyta Kowalczuk-Vasilev, Renata Klebaniuk, Wioletta Samolińska, Eugeniusz R. Grela, Bożena Kiczorowska, Anna Winiarska-Mieczan, Małgorzata Kwiecień
Afiliacja Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr Edyta Kowalczuk-Vasilev Zakład Bromatologii i Fizjologii Żywienia Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin tel. 81 445 69 14 , e-mail: edyta.kowalczuk@up.lublin.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 91-95 www.h-ph.pl Nadesłano: 18.06.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017
Język PL