Aktualny numer

2020-4
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Ocena efektów szkolenia studentów medycyny w zakresie czynności resuscytacyjnych   Assessment of medical students’ knowledge about life support activities   2016  PL  hyg-2016-4-381 
Otyłość – droga do poddania się zabiegowi bariatrycznemu   Obesity – the way to a decision on bariatric surgery   2016  PL  hyg-2016-4-375 
Walidacja polskiej wersji Kwestionariusza Pomyślnego Starzenia się   Validation of Polish version of Successful Aging Index   2016  PL  hyg-2016-4-368 
Współwystępowanie niedokrwistości i niedoboru witaminy B12 u pacjentów w starszym wieku z zaburzeniami nastroju – doniesienie wstępne   Coexistence of anemia and vitamin B12 deficiency in elderly patients with mood disorders – a preliminary report   2016  PL  hyg-2016-4-364 
Niepełnosprawna młodość w środowisku wiejskim – diagnoza problemów   Disabled youth in rural areas – a diagnosis of problems   2016  PL  hyg-2016-4-356 
Przegląd sytuacji społeczno-ekonomicznej kobiet w Polsce   Overview of socio-economic status of women in Poland   2016  EN  hyg-2016-4-350 
Ekspozycja na metale ciężkie a ryzyko raka pęcherza moczowego w Polsce i na świecie – fakty znane, ale wciąż niedoceniane   Exposure to heavy metals and risk of bladder cancer in Poland and worldwide – known, but still underrated facts   2016  PL  hyg-2016-4-343 
Endokrynna funkcja tkanki tłuszczowej w ujęciu historycznym   Endocrine function of adipose tissue in historical perspective   2016  PL  hyg-2016-4-339 
Wskaźnik masy ciała a zawartość tkanki tłuszczowej u dorosłych   Body mass index and body fat content in adults   2016  PL  hyg-2016-4-335 
Zespół kruchości – wyzwanie w starzejącym się społeczeństwie   Frailty syndrome – a challenge for ageing population   2016  PL  hyg-2016-4-329 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Tytuł En Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
Rok 2020
Slowa Pl żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
Slowa kluczowe En food, food adulteration, food safety, public health
Zakwalifikowano do druku 2020-11-20
Autor Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
Afiliacja 1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020
Język PL