|
Wpływ rodzaju nośnika smaku słodkiego na proporcję T3/rT3, stężenie cholesterolu całkowitego i jego poziom w wątrobie u szczurów
|
|
Effect of sweet flavor carrier on T3/rT3 ratio, plasma and liver total cholesterol level in rats
|
|
2016 |
|
hormony tarczycy, całkowite stężenie cholesterolu, sacharoza, sztuczne substancje słodzące
|
|
thyroid hormones, total cholesterol level, sucrose, artificial sweeteners
|
|
2016-06-01 |
|
Ewelina Pałkowska-Goździk, Sylwia Biegańska-Hensoldt, Danuta Rosołowska-Huszcz
|
|
Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW w Warszawie
|
|
|
|
|
|
dr inż. Ewelina Pałkowska-Goździk Katedra Dietetyki Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa tel. 22 593 70 27, e-mail: ewelina_palkowska@sggw.pl
|
|
|