Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
573  Skargi na własne kompetencje poznawcze: przejawy, uwarunkowania i znaczenie   Complaints about one’s own cognitive competences: manifestations, determinants and meaning   2016  PL  hyg-2016-2-141 
572  Enterokoki oporne na wankomycynę jako czynniki etiologiczne zakażeń związanych z opieką zdrowotną – chorobotwórczość i metody kontroli   Vancomycin-resistant enterococci as etiologic agents in healthcare-associated infections – pathogenicity and control methods   2016  PL  hyg-2016-2-134 
571  Przegląd antropometrycznych mierników otłuszczenia ciała stosowanych w diagnozowaniu otyłości   Anthropometric measures of body composition used in obesity diagnosis – an overview   2016  PL  hyg-2016-2-124 
570  Internet w badaniach interwencyjnych ukierunkowanych na profilaktykę chorób nowotworowych   Internet in interventional studies on cancer prevention   2016  PL  hyg-2016-2-115 
569  Brafitting – aspekty praktyczne i zdrowotne   Brafitting – practical and health-related aspects   2016  PL  hyg-2016-1-108 
568  Zjawisko stosowania substancji psychoaktywnych w wybranej grupie młodzieży licealnej   Phenomenon of psychoactive substance use in a selected group of secondary school youth   2016  PL  hyg-2016-1-101 
567  Ocena wysiłku w treningu funkcjonalnym starszych kobiet   Assessment of effort in functional training of elderly women   2016  PL  hyg-2016-1-096 
566  Przeszacowania aktywności fizycznej ocenianej za pomocą długiej wersji IPAQ – na podstawie ogólnopolskich badań   Overestimation of physical activity by long IPAQ in a Polish nationwide study   2016  EN  hyg-2016-1-087 
565  Wpływ czynników socjo-demograficznych na jakość życia pacjentów leczonych hemodializą   Impact of socio-demographical factors on quality of life of patients treated with haemodialysis   2016  PL  hyg-2016-1-082 
564  Zmienność zachowań zdrowotnych pacjentów z pierwszym zawałem serca leczonych metodą pierwotnej angioplastyki wieńcowej – obserwacja roczna   Health behavior va riations in a group of patients after first myocardial infarction treated with primary percutaneous coronary intervention – 1-year follow-up   2016  PL  hyg-2016-1-077 

Informacja-artykuł
Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
2017
dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
2017-01-15
Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017