Aktualny numer

2020-4
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Przegląd antropometrycznych mierników otłuszczenia ciała stosowanych w diagnozowaniu otyłości   Anthropometric measures of body composition used in obesity diagnosis – an overview   2016  PL  hyg-2016-2-124 
Internet w badaniach interwencyjnych ukierunkowanych na profilaktykę chorób nowotworowych   Internet in interventional studies on cancer prevention   2016  PL  hyg-2016-2-115 
Brafitting – aspekty praktyczne i zdrowotne   Brafitting – practical and health-related aspects   2016  PL  hyg-2016-1-108 
Zjawisko stosowania substancji psychoaktywnych w wybranej grupie młodzieży licealnej   Phenomenon of psychoactive substance use in a selected group of secondary school youth   2016  PL  hyg-2016-1-101 
Ocena wysiłku w treningu funkcjonalnym starszych kobiet   Assessment of effort in functional training of elderly women   2016  PL  hyg-2016-1-096 
Przeszacowania aktywności fizycznej ocenianej za pomocą długiej wersji IPAQ – na podstawie ogólnopolskich badań   Overestimation of physical activity by long IPAQ in a Polish nationwide study   2016  EN  hyg-2016-1-087 
Wpływ czynników socjo-demograficznych na jakość życia pacjentów leczonych hemodializą   Impact of socio-demographical factors on quality of life of patients treated with haemodialysis   2016  PL  hyg-2016-1-082 
Zmienność zachowań zdrowotnych pacjentów z pierwszym zawałem serca leczonych metodą pierwotnej angioplastyki wieńcowej – obserwacja roczna   Health behavior va riations in a group of patients after first myocardial infarction treated with primary percutaneous coronary intervention – 1-year follow-up   2016  PL  hyg-2016-1-077 
Ocena dolegliwości bólowych u pacjentów leczonych metodą koronarografii i przezskórnej angioplastyki wieńcowej   Assessment of pain intensity in patients treated with coronary arteriography and percutaneous coronary intervention   2016  PL  hyg-2016-1-071 
Ocena częstotliwości spożycia wybranych produktów spożywczych przez chorych zakwalifikowanych do zabiegowego leczenia otyłości   Assessment of selected food intake frequency in obese patients qualified for bariatric surgery   2016  PL  hyg-2016-1-066 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Fałszowanie żywności – realne zagrożenie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumentów
Tytuł En Food adulteration – a real threat to food safety and consumer health
Rok 2020
Slowa Pl żywność, fałszowanie żywności, bezpieczeństwo żywności, zdrowie publiczne
Slowa kluczowe En food, food adulteration, food safety, public health
Zakwalifikowano do druku 2020-11-20
Autor Edmund Bielecki 1/, Jerzy Bertrandt 2/
Afiliacja 1/ Komenda Miejska Policji w Białej Podlaskiej, 2/ Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr hab. n. farm. Jerzy Bertrandt Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej ul. Sidorska 105, 21-500 Biała Podlaska tel. 975 50 55 23, e-mail: jwbertrandt@gmail.com © Hygeia Public Health 2020, 55(4): 133-141 www.h-ph.pl Nadesłano: 16.09.2020 Zakwalifikowano do druku: 20.11.2020
Język PL