Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
553  Finansowanie badań w dziedzinie zdrowia publicznego w konkursach NCN   Founding of public health research by National Science Center, Poland   2016  PL  hyg-2016-1-001 
552  Doświadczenia polskiego neurologa z pracy w Danii   Polish neurologist’s experience of working in Denmark   2015  PL  hyg-2015-4-663 
551  Problemy pomiaru funkcji kognitywnych a wyniki oceny jakości życia osób w podeszłym wieku   Problems with measuring cognitive functions and results of quality-of-life assessment in the elderly   2015  PL  hyg-2015-4-657 
550  Poczucie satysfakcji z życia słuchaczy Uniwersytetów Trzeciego Wieku   Sense of satisfaction with life in participants of University of Third Age   2015  PL  hyg-2015-4-649 
549  Czynniki najbardziej wpływające na jakość życia kobiet z nietrzymaniem moczu   Factors most significantly affecting quality of life in women with urinary incontinence   2015  PL  hyg-2015-4-643 
548  Wiedza pielęgniarek na temat sposobów oceny masy ciała i jej wpływu na ciśnienie tętnicze krwi   Nurses’ knowledge on assessment of body mass and its effect on blood pressure   2015  PL  hyg-2015-4-637 
547  Rola poziomu stresu w doświadczaniu kryzysu w wartościowaniu przez pielęgniarki   Role of stress level in value crisis among nurses   2015  PL  hyg-2015-4-630 
546  Psychospołeczne warunki pracy pielęgniarek   Psychosocial working conditions of nurses   2015  PL  hyg-2015-4-621 
545  Sytuacyjne uwarunkowania wzrostu potraumatycznego u osób z nabytą niepełnosprawnością ruchową   Situational determinants of posttraumatic growth in persons with acquired physical disabilities   2015  PL  hyg-2015-4-612 
544  Analiza trendów absencji chorobowej w Polsce w latach 2006-2013   Analysis of sick leave trends in Poland between 2006-2013   2015  PL  hyg-2015-4-604 

Informacja-artykuł
Ocena bezpieczeństwa substancji dodatkowych przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Safety assessment of food additives by European Food Safety Authority
2017
dodatki do żywności, EFSA, ocena bezpieczeństwa, ustawodawstwo UE
food additives, EFSA, safety assessment, EU legislation
2017-01-15
Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka
Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa tel. 22 542 13 35, e-mail: jgajda@pzh.gov.pl © Hygeia Public Health 2017, 52(1): 16-20 www.h-ph.pl Nadesłano: 20.09.2016 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2017