Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
553  Finansowanie badań w dziedzinie zdrowia publicznego w konkursach NCN   Founding of public health research by National Science Center, Poland   2016  PL  hyg-2016-1-001 
552  Doświadczenia polskiego neurologa z pracy w Danii   Polish neurologist’s experience of working in Denmark   2015  PL  hyg-2015-4-663 
551  Problemy pomiaru funkcji kognitywnych a wyniki oceny jakości życia osób w podeszłym wieku   Problems with measuring cognitive functions and results of quality-of-life assessment in the elderly   2015  PL  hyg-2015-4-657 
550  Poczucie satysfakcji z życia słuchaczy Uniwersytetów Trzeciego Wieku   Sense of satisfaction with life in participants of University of Third Age   2015  PL  hyg-2015-4-649 
549  Czynniki najbardziej wpływające na jakość życia kobiet z nietrzymaniem moczu   Factors most significantly affecting quality of life in women with urinary incontinence   2015  PL  hyg-2015-4-643 
548  Wiedza pielęgniarek na temat sposobów oceny masy ciała i jej wpływu na ciśnienie tętnicze krwi   Nurses’ knowledge on assessment of body mass and its effect on blood pressure   2015  PL  hyg-2015-4-637 
547  Rola poziomu stresu w doświadczaniu kryzysu w wartościowaniu przez pielęgniarki   Role of stress level in value crisis among nurses   2015  PL  hyg-2015-4-630 
546  Psychospołeczne warunki pracy pielęgniarek   Psychosocial working conditions of nurses   2015  PL  hyg-2015-4-621 
545  Sytuacyjne uwarunkowania wzrostu potraumatycznego u osób z nabytą niepełnosprawnością ruchową   Situational determinants of posttraumatic growth in persons with acquired physical disabilities   2015  PL  hyg-2015-4-612 
544  Analiza trendów absencji chorobowej w Polsce w latach 2006-2013   Analysis of sick leave trends in Poland between 2006-2013   2015  PL  hyg-2015-4-604 

Informacja-artykuł
Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
2020
soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
2020-01-15
Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020