Aktualny numer

2020-4
 

 

Szukaj
 
PUNKTACJA 5 pkt MNiSW

   

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 811
Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
Jakość opieki pielęgniarskiej w profilaktyce zakażeń linii naczyniowej   Quality of nursing care in prevention of vascular catheter-related infections   2016  PL  hyg-2016-1-058 
Retrospektywna analiza zakażeń układu moczowego bakteriami ESBL (+) uwzględniająca częstość i sposoby leczenia – doświadczenia ośrodka   Retrospective analysis of ESBL (plus) urinary tract infection, taking into consideration its frequency and treatment – own experience   2016  EN  hyg-2016-1-051 
Status prawny Ministra Zdrowia   Legal status of Heath Minister   2016  PL  hyg-2016-1-044 
Osiągnięcia współczesnej medycyny estetycznej widziane z perspektywy „20th World Congress of Aesthetic Medicine in Miami”   Achievements of modern aesthetic medicine as seen from the perspective of “20th World Congress of Aesthetic Medicine in Miami”   2016  EN  hyg-2016-1-039 
Turystyka narkotykowa   Drug tourism   2016  PL  hyg-2016-1-031 
Osteoporoza jako choroba społeczna i cywilizacyjna – metody profilaktyki   Osteoporosis as a social disease – prevention methods   2016  PL  hyg-2016-1-023 
Kryteria zdrowotne w kwalifikacji osób kierujących pojazdami   Health criteria in qualifications of drivers   2016  PL  hyg-2016-1-018 
Finansowanie świadczeń stomatologicznych ze źródeł publicznych i niepublicznych w Polsce   Public and non-public financing of dental care services in Poland   2016  PL  hyg-2016-1-012 
Finansowanie badań w dziedzinie zdrowia publicznego w konkursach NCN   Founding of public health research by National Science Center, Poland   2016  PL  hyg-2016-1-001 
Doświadczenia polskiego neurologa z pracy w Danii   Polish neurologist’s experience of working in Denmark   2015  PL  hyg-2015-4-663 

Dodaj/Popraw Artykul
Tytul Pl Porównanie jakości świeżo wyciskanych i handlowych soków grejpfrutowych
Tytuł En Comparision of the quality of freshly squeezed and commercial grapefruit juices
Rok 2020
Slowa Pl soki grejpfrutowe, kwasowość, witamina C, polifenole, cukry
Slowa kluczowe En grapefruit juices, acidity, vitamin C, polyphenols, sugars
Zakwalifikowano do druku 2020-01-15
Autor Anna Pasternakiewicz 1/, Karolina Michalik 1/, Maria Tarapatskyy 2/, Monika Tomczyk 1/
Afiliacja 1/ Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski
Tekst Pl
Tekst En
Adres do korespondencji dr n. rol. Anna Pasternakiewicz Zakład Chemii i Toksykologii Żywności, Kolegium Nauk Przyrodniczych, Uniwersytet Rzeszowski ul. Ćwiklińskiej 1, 35-601 Rzeszów tel. 607 364 223, e-mail: apast@ur.edu.pl © Hygeia Public Health 2020, 55(1): 36-40 www.h-ph.pl Nadesłano: 10.12.2019 Zakwalifikowano do druku: 15.01.2020
Język PL