Szukaj
        
 
 

Lista artykułów
Całkowita liczba rekordów 803
Id Ar Rosn±co Malej±co Tytul Pl Rosn±co Malej±co Tytuł En Rosn±co Malej±co Rok Rosn±co Malej±co Język Rosn±co Malej±co Nazwa pliku pdf Rosn±co Malej±co
543  Występowanie rotawirusów i adenowirusów u dzieci z objawami biegunki na terenie Dolnego Śląska   Rotavirus and adenovirus occurrence in children with diarrhea symptoms in Lower Silesia   2015  PL  hyg-2015-4-598 
542  Jak przeciwdziałać spadkowi liczby studiujących na kierunku zdrowie publiczne?   How to counteract decline of student numbers in public health field?   2015  PL  hyg-2015-4-589 
541  Przemoc wobec mężczyzn   Violence against men   2015  PL  hyg-2015-4-581 
540  Deficyty ruchowe osób starszych – znaczenie aktywności fizycznej w ich zapobieganiu   Movement deficits in elderly adults – significance of physical activity in their prevention   2015  PL  hyg-2015-4-572 
539  Profilaktyka wad wymowy u dzieci do siódmego roku życia   Speech defects prevention in children under 7 years of age   2015  PL  hyg-2015-4-566 
538  Zachowania zdrowotne jako istotny element aktywności życiowej człowieka. Stosunek Polaków do własnego zdrowia   Health-related behaviors as an essential part of human life activities. Attitude of Poles towards their own health   2015  PL  hyg-2015-4-558 
537  Znaczenie telemedycyny, ze szczególnym uwzględnieniem teleradiologii, w percepcji studentów elektroradiologii   Importance of telemedicine, with particular emphasis on teleradiology, in perception of electroradiology students   2015  PL  hyg-2015-4-549 
536  Możliwości telerehabilitacji społecznej   Social telerehabilitation opportunities   2015  EN  hyg-2015-4-541 
535  Lekarz wiejski w literaturze, filmie i wspomnieniach   Country doctor in literature, movies and memories   2015  PL  hyg-2015-3-537 
534  Możliwości współpracy służb medycyny pracy z jednostkami samorządu terytorialnego w zakresie realizacji programów polityki zdrowotnej   Possibilities for cooperation of occupational health services with local government units in implementation of health policy programs   2015  PL  hyg-2015-3-532 

Informacja-artykuł
Wpływ zafałszowań na jakość zdrowotną żywności
Influence of adulteration on healthy food quality
2018
zdrowie publiczne, jakość zdrowotna, zafałszowania żywności, bezpieczeństwo żywności
public health, health quality, food adulteration, food safety
2017-12-15
Irena Bąk-Sypień, Bolesław Karwowski
Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii, Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi
dr n. farm. Irena Bąk-Sypień Zakład Bromatologii, Katedra Bromatologii Wydział Farmaceutyczny, Uniwersytet Medyczny w Łodzi ul. Muszyńskiego 1, 90-151 Łódź tel. 501 62 19 33, e-mail: irena.bak-sypien@umed.lodz.pl © Hygeia Public Health 2018, 53(1): 52-61 www.h-ph.pl Nadesłano: 21.07.2017 Zakwalifikowano do druku: 15.12.2017